Babbels van Riezz persoonlijk voor de fans 2024

14 juni 2024

Hellowwww allemaal,
Hoe is het daar?
Ik doe even een korte update van de stem en gezondheidsdinges.
Na een maand te hebben gezwegen en verschillende onderzoeken te hebben gehad is dan eindelijk de uitslag binnen.
Ik heb dus een chronische sinusitis die zorgen dat de holtes in mijn hoofd onrustig zijn en dat kan de oorzaak zijn van stemproblemen .

Maar mijn stembanden zijn helemaal gezond en vol (zeker na een maand stilte) en geen aanleg voor knobbels en zo dus dat is heel goed nieuws.
Verder iedere dag de holtes spoelen en kijken of we alle hoofdholtes schoon en irritatievrij kunnen krijgen , maar er zat dus wel degelijk een ontsteking in mijn hoofd en de huisarts vond antibiotica niet nodig want ach................................................
Eerdaags dan ook maar weer verder aan de single want het stemmetje moet het gewoon weer doen zullen we maar zeggen.
Ik wil iedereen bedanken voor de lieve steunberichtjes , dat doet een mens gewoon goed :-) .

Dikke kus aan jullie allemaal
Groetjes
Riezzebiezzie

7 mei 2024

Hallo lieve vrienden, hoe is het met jullie allemaal.
Hier is het zo-zo , er gaat bij veel artiesten een raar dingetje rond dat de stembanden volledig om zeep helpt voor een tijd.
Enzo bij mij dus ook en ik zit nu braaf aan de prednison puffer en spray's en maar duimen dat het allemaal weer over gaat, maar de hele maand mei alles stil gelegd om mijn stem de nodige rust te geven.
Als alles goed gaat dat ga ik met frisse moed weer hele leuke dingen doen, bv de Havendagen Terneuzen etc en natuurlijk de nieuw single die door deze stem-ellende wééral uitgesteld is.
Maar ja ik zeg maar zo : Hoera we leven nog en het kan altijd erger.
Ik blijf positief en vrolijk hoor, dat is het voordeel van het niet móeten .
We lopen gezellig in de natuur met onze hondjes, ik Netflix wat en als het weer meezit dan hou ik me bezig met grasmaaien en blommen in de tuin :-) .

Een paar mensen vroegen me hoe het komt dat er een paar datums uit de agenda zijn verdwenen van een bepaald café , nou daar geef ik zonder namen te noemen ook maar even antwoord op hier:
Als je 5 keer geboekt bent en je neemt altijd genoeg volk mee (ook al zo een idiote verplichting tegenwoordig) en ze zeggen je 3x af met een kutsmoes om je vervolgens te vervangen voor anderen en je dan zelf de 2 die nog open staan maar afzegt omdat je natuurlijk geen datums vast blíjft houden met het risico dat deze wéér worden afgezegd zonder geldige reden en de eigenaresse van dat cafe dan ineens de beledigde onschuld uithangt en begint te roeptoeteren als een viswijf dat als ik honger heb ze wel een boterham voor me heeft dan gaat dat wel heel ver naar het onbeschaamde natuurlijk.
Ik ben niet de enige artiest die dit daar meemaakt hoor ik nu van verschillende kanten, maar de houding van sommige organisatoren naar artiesten toe is werkelijk ver te zoeken, een beetje respect is toch niet te veel gevraagd we zijn allemaal gewoon mensen.
Ik snap die hele houding ook niet, ik doe voor 100% waarvoor ik geboekt ben,neem als het mogelijk is mensen mee ,ik ben ten aller tijde vriendelijk naar de mensen enz enz, dus tja, als het dan nóg niet goed is dan weet ik het niet meer.
Verder ben ik niet boos of zo en waar zij dat verliezen behoud ik wel mijn eigenwaarde en klaar is het en ik wens mijn collega's veel succes toe daar want hun beurt komt uiteraard vanzelf ook wel.
Wat wel heel jammer is dat IK natuurlijk weer die beue 'Ollander ben en overal slecht gemaakt wordt (je begint er aan te wennen pfff ) ,maar dat is dan maar zo, ik ben geen jojo van nu ben je geboekt en morgen zeg ik je af of ehhhh nee kom toch maar......... nee doe toch maar niet, regel je zaken eerlijk en ga een ander in de maling nemen, maar niet mij!

Waar ik me mega op verheug is dat ik dit jaar de artiest ben op het grote oud en nieuwjaars gala van vakantiepark de Floreal Blankenberge, helemaal geweldig om dit te mogen doen (jee volgens mij sta ik al 18 jaar geregeld daar, de tijd gaat snel).
Maar de info over dit gala-diner komt allemaal nog op deze website en op de social media kanalen en wees er dan snel bij want het is blijkbaar in augustus al volgeboekt.

Tja , dan zou ik zeggen hou allemaal de website in de gaten en hopelijk zie ik jullie op 1 van de optredens die er aan komen.
Hele dikke zoen van jullie vriendje
Riezzebiezzie


18 febr 2024

Hallo lieve vrienden,
Hoe is het allemaal achter jullie schermpje van de pc of telefoon? .
Hier gaat alles rustig z'n gangetje, beetje beu van de regen zoals iedereen, zelfs de hondjes willen niet meer door de wind en de regen lopen omdat de grasvelden (en ook mijn tuin) veranderd is in een moeras waar je in wegzakt.
Laten we hopen dat er na volgende week eindelijk eens gewoon massale droogte komt zodat alles weer een beetje normaal wordt.
We zijn ons aan het voorbereiden op het programma in Clinge 2 maart dat gelukkig al snel uitverkocht was, want dat is altijd even afwachten als je dit soort programma een keer ergens anders doet ,maar we gaan weer snel op zoek naar een geschiktere plek voor de volgende hoor.
Zal mij benieuwen of iedereen heeft opgelet wat ik telkens gezegd heb, het is geen polonaise optreden maar er zijn meer kleine liedjes met diepgang .
Natuurlijk zijn mijn vriendjes Peter de Krijger en Ellen Minderhoud van de partij dus dat is weer een gezellig samen zijn.
Verder tja, ik moet jullie allemaal bedanken dat jullie trouw door stemmen op de singles bij TV Oranje want dat is leuk voor de top 1000 aan het eind van het jaar.
Er wordt op dit moment hard gewerkt aan de orkestband van de nieuwe single en hopelijk is het een sound waar ik mee kan leven want ik merk dat hoe ouder ik word ,hoe moeilijker ik kan wennen aan mijn eigen stem als ik hem terug hoor op een opname en zeker als het een uptempo nummer is zoals we weer eens gaan doen.
Maar zal wel goed komen allemaal hahaha, met "Kleine Trommelaar" is het ook allemaal goed gekomen uiteindelijk, die stond in 4 weken tijd op 30 in de top 1000 van het hele jaar dus dat is wel even iets om blij mee te zijn en leverde zelfs een prijs op van Hoppa Radio.
Verder hebben we besloten om het wat rustiger aan te doen want onze hondjes hebben heel veel moeite met alleen zijn en zoals de insiders weten ben ik nog steeds niet over mijn Longcovid heen en slaat de ongelooflijke vermoeidheid, irritatie door plotselinge harde geluiden, maar vooral de kortademigheid vaak ineens zomaar toe.
Ik dacht altijd:  "Die onzin krijgt mij er niet onder want ik geloof die hele toestand eigenlijk niet zo" , nou, fout gedacht dus en de dokters weten niets , gewoon niets om het op te lossen!.
Maar om alles uit te sluiten hebben ze me door de hele molen gehaald qua hart/nieren/longen etc etc want de huisarts zei dat het ofwel acuut hartfalen ofwel Longcovid was en nou volgens de cardioloog ziet alles er gewoon uit zoals bij mijn leeftijd hoort dus dat is dan wel weer lekker en zal ik jullie nog wel een tijdje flink  lastigvallen :-p .
Die Longcovid krijgen we ook wel onder controle, gewoon rust nemen en regelmaat in het leven houden en dát doen we nu door het rustiger aan te doen en iedere dag mezelf dwingen om met de hondjes een flinke wandeling te maken in de frisse lucht , op tijd naar bed , redelijk gezond eten (100% gezond zal wel nooit lukken vrees ik haha en ik heb diëten ook opgegeven, dan maar een buik hoor !).
Ach we blijven maar positief en nog een paar jaartjes dan mag ik met pensioen dus wat zal ik mij druk maken om het rustiger aan te doen, deze oude man heeft Netflix etc etc whahahahaha.
Ojee , het is al februari trouwens en ik heb jullie in de babbels niets eens een mooi 2024 gewenst (wel op FB en zo) , dus bij deze hoop ik dat al jullie dromen uit zullen komen en dat jullie vooral allemaal gezond mogen blijven en we elkaar vaak zullen zien.

Nou lieve vrienden, ik zeg toedeloe en tot snel
Liefs
Riezziebiezzi