Babbels van Riezz persoonlijk voor de fans

29 april 2022

Hallo lieve vrienden,
Alles okay achter jullie schermpje?.
Hier alles zijn gangetje, ik heb samen met JohnD de 8 dagen voor het Madeliefje in danscafe "de Toerist" tot een goed einde gebracht.
Het was weer mega gezellig met John en ook heel erg fijn om veel van jullie terug te zien daar.
De maand mei is lekker kalm dus kan ik mij weer flink gaan richten op ons kleine hondje dat intussen dus niet meer zo klein is en voor de eerste keer loops is en zoals iedere hondenbezitter weet is het een klus om een loopse teef op de meest onmogelijke tijden langs de bosjes te sleuren zodat je geen hete reutjes tegen komt haha.
Tja, verder moet ik jullie natuurlijk heel erg bedanken dat jullie gewoon iedere dag doorstemmen voor tv Oranje .
Helaas nemen de meeste Vlaamse radio's  mijn single niet op in hun stemlijst, waarom weet ik niet en ik snap niet waar het probleem zit ineens ( ik betaal Vlaamse Sabam , een Vlaamse arrangeur en een Vlaams cd bedrijf dus een Vlaams product !), maar ik ga me er niet meer druk om maken , ik ben intussen kotsmoe geworden van dit soort amateuristische onzin iedere keer , ze doen maar (of in dit geval ze doen maar niet haha).
9 mei heb ik een interview met het cultuurkanaal en 10 mei een video interview voor de PZC (Nederlandse krant) dus die doen wel gewoon mee.
Tja en we hebben natuurlijk ook de werkzaamheden met het Happy team natuurlijk en er zit zelfs een Riezz verjaardagsuitstap in zoals het er nu uitziet in september maar daar over later meer.
Eigenlijk weet ik niet zo veel te babbelen op dit moment want ik heb al zoveel van jullie gesproken in de Toerist etc etc.
Nogmaals bedankt voor jullie trouwe stemmetjes , de leuke berichtjes in mijn gastenboek hier en de lieve reacties onder de videoclip van "De Gevoelens" .

Een hele dikke kus vanuit Nederland.
Jullie Riezzebiezzie xxx


30 maart 2022

Hallo lieve vrienden,
Even een snelle babbel van mij dit keer.
Zoals jullie al gezien hebben is de nieuwe single "De Gevoelens" in Spotify etc al te downloaden dus dat is goed gegaan.
Wat niet goed gegaan is.......... de videoclip ,daar zitten een paar vervelende "frame" storingen in dus hij moet opnieuw opgenomen worden.
Ik persoonlijk ben helemaal niet technisch dus ik snap daar de ballen van, maar we gaan zondagmiddag 3 april in het mooie Hulst de clip compleet opnieuw opnemen om gewoon verdere fouten te voorkomen.
Dit houd dus in dat de clip een weekje later bij TV Oranje is als alles dit keer goed gaat en jullie maar ook ik dus even geduld moeten hebben.
Hopelijk geen wallen etc onder mijn ogen zondag want het is een megadruk weekend qua optredens en verplichtingen, nou ja er bestaat make-up haha.
Zo, hopelijk begrijpen jullie waarom de clip er nog niet is en zijn jullie gewoon net zo benieuwd als ik naar het eindresultaat en stemmen jullie als hij op Oranje staat weer massaal de clip de verzoekparade in.

Dikke kus en tot snel.
Liefs Riezz

Update:  De clip is geschoten en snel gemonteerd en nu onderweg naar tv oranje en we denken wel dat hij nu helemaal goed is.
Zodra hij geupload is bij Oranje staat hij ook op youtube  en kunnen we hem eindelijk delen en natuurlijk stemmen voor Oranje iedere dag :-)


24 februari 2022

Hellowwwwwwww allemaal,
Hoe gaat het met iedereen achter het schermpje?.
Hier alles zijn gangetje met wat hobbeltjes.
De duo-single waar ik mij op verheugd had lijkt wel vervloekt , helaas kreeg Ellen die de backings doet een Corona besmetting en blafte als een zeehond dus niks backings en toen Ellen beter was had ze intussen haar man Peter (studio meester) aangestoken en die klinkt nu alsof hij uit de zeehondencréche komt.
Daarom heb ik besloten om maar eerst een solo single uit te brengen die al klaar is en waar we alleen een clip voor moeten maken.
Deze week gaan we kijken naar een locatie maar ik denk dat we die al goed in ons hoofd hebben in ons mooie Zeeuws Vlaanderen.
Er komt dus een ballade aan die de mensen die de full cd hebben wel kennen en ook vaak als favoriet aanwijzen dus wat dat betreft luister ik naar de fans haha.
19 maart gaan we de clip opnemen en dan is er eindelijk in de komende weken een nieuw nummer dat de ether in kan en naar verschillende radiostations.
Ik ben jullie trouwens mega dankbaar dat jullie iedere dag trouw stemmen op de Mondscheinsonate bij tv Oranje en ik hoop dat jullie dat voor de nieuwe single ook doen maar daar vertrouw ik gewoon op.

 

Maar dit houd dus wel in dat de duo single even een paar maanden de kast in gaat of dat ik het nummer misschien wel solo uitbreng want onze stemmen matchen eigenlijk helemáál niet zo lekker is gebleken in de studio bij het samenvoegen en afmixen en een slecht product af leveren moeten we niet willen (de vrouwenstem klinkt veel te jong naast mijn oudere hese stem).


Verder heb ik nog steeds mijn handen vol aan ons hondje dat vreselijke verlatingsangst heeft en dus in therapie moet want ze heeft dus liever niet dat ik naar de wc ga, een douche neem ,boodschappen doe etc etc , kortom geen hazewindhond maar een handenbindhond en dan zit je af en toe wel even met je handen in het haar als het diertje snoeihard snikkend huilt als een baby alleen maar omdat ze me niet ziet.
Ze gaat dus in april op cursus en als ze niet zelfzeker wordt zal het 1 op 1 cursus worden, kortom we weten wel waar we aan zijn begonnen met ons adoptiezielighondje en we weten ons vaak geen raad .
Als ze deze verlatingsangst niet had was het de leukste , liefste en mooiste hond die er is , maar ze moet dus duidelijk leren dat we haar niet in de steek laten en altijd weer terug komen (wie zou die lieverd in de steek kunnen laten , ik niet ).


Tja dit moest ik even vertellen aan jullie , maar dus geen paniek er komt nieuw werk aan en trouwens Marco Leusink is bezig aan de muziek van de zomersingle dus ik zal wel moeten doorgaan met nieuwe dingen maken want het is al betaald hahahaha.
Maar als die orkestband er is ga ik stante pede meteen de studio in want hij kan maar klaar zijn he, er gaat steeds iets mis en ik heb besloten dat ik het even anders ga aanpakken allemaal vanaf nu en strak in eigen hand hou.

Nou lieve vrienden, dikke kus vanuit regenachtig Zeeuws Vlaanderen en tot snel allemaal.
Jullie Riezz


27 januari 2022.

Hallo lieve vrienden,
Hoe is het met iedereen?.
Hier alles zijn gangetje ondanks de strenge maatregelen waardoor we nu al 2 jaar niet echt hebben kunnen werken en met de cultuursector open tot 22u schieten we ook niet heel erg op.
Gelukkig zijn de openingsuren in Vlaanderen soepeler dus kunnen we daar wel zingen .
Met ons hondje "London" gaat ook alles steeds beter , ze leert heel veel (en wij ook hahahaa).
Het is even wennen zo een kleine druktemaker in huis en we lopen nu ineens megaveel kilometers met het diertje dus voor onze conditie is het ook meteen goed ( wel jammer dat je maar 105 calorieën verbrand met een uur door weer en wind je hond langs de bosjes slepen, dus de vreterij plakt gewoon nog steeds aan mijn pens pffffffff).
Kortom ons huis staat in het teken van een kleine pruts .


Intussen zijn we ook eindelijk begonnen aan de opnames van de nieuwe duo single en ons gedeelte staat er zeg maar wel op , op een paar dingen na en nu gaat Ellen Minderhoud beginnen aan de backings en kan het afmixen beginnen.
We hadden als streefdatum 14 februari maar ik vrees dat dat niet gaat lukken want er moet ook een clip gemaakt worden en de locatie besproken worden etc etc en mede door de corona maatregelen was ook dat moeilijk om te regelen, niets was of mocht open en om nóg een keer een clip te maken zittend op een stoeltje om dat we nergens terecht kunnen gaat me te ver, dan stel ik het liever uit tot begin april.
Ik zal al blij zijn als alles gewoon klaar is (opnames- cd's - clip) .
De orkestband is dit keer gemaakt door Studio-Evolution en die heeft van een klassieke song een moderne schlager gemaakt dus daar ben ik wel blij mee.


Tja, verder is er niet zo heel veel te melden en de meesten van jullie zie ik bij de Vlaamse optredens zoals de vele optredens in cafe De Klok (zie agenda) .
Oja, Ik moet jullie allemaal natuurlijk mega mega bedanken dat jullie iedere dad stemmen op "De Mondscheinsonate" voor TV Oranje en mijn hoofd op die manier iedere dag op televisie houden en ik zag ook "Engel" in een paar radio polls hoog staan door de vele stemmetjes, echt super bedankt daarvoor.
Voor nu gaan we braaf wachten tot we te horen krijgen van Peter en Ellen van de studio dat we kunnen luisteren of de single naar onze wens is en dan kan de promocampagne beginnen en kan ik eindelijk vertellen met wie ik het duet heb opgenomen :-) .
Marco Leusink van Studio-Evolutie is ook al bezig met de orkestband voor de zomer solo single en ook daar verheug ik me super op want dat is zo een lekker en vrolijk nummer , maar daarover later meer.

Voor nu zeg ik toedeloe en hopelijk allemaal tot snel en knufs.
Dikke kus
Riezz xxxxx


28 nov 2021

Hallo lieve vrienden,
Ik dacht ik zal maar weer eens een babbeltje schrijven aan jullie allemaal.
Wat hebben we weer een toestand met die Corona ellende he, de jobs vallen 1 voor 1 weer weg , de maatregelen steeds scherper en de horeca krijgt het vooral in NL heel hard voor de kiezen want ze moeten al om 17.00u sluiten .
Ik snap dat iedereen er meer dan genoeg van heeft dat we dit virus maar niet onder controle schijnen te kunnen krijgen en ik vraag mij af hoeveel boosters we nòg moeten krijgen.
Als ik heel eerlijk ben snap ik er niet veel meer van en heb mij voorgenomen om me niet mee te laten trekken in negatieve spiralen die je op sociale media tegenkomt.
Als je alle complotten gaat lezen wordt je helemaal gek op den duur en ik persoonlijk wil mijn leven graag een beetje gezellig houden zover mogelijk.

Wat  wèl een enorme domper is , is dat de kerstuitstap met mijn maat Claude niet door gaat doordat de maatregelen steeds strenger worden en de hele kerstmarkt waarschijnlijk gaat sluiten zoals ook al in Vlaanderen aan de gang is .
Maar Claude en ik maken het in het voorjaar goed met jullie dat beloven we!
Vanmiddag zei onze minister dat er al gedacht wordt aan maatregelen met de feestdagen dus dan weten we het wel he mensen, thuiszitten met je gezin en blij zijn dat je kunt telefoneren en facetimen pffffffffff.

Wat wel heel leuk nieuws is, is dat ons "gezin" uitgebreid wordt met een nieuw huisgenootje.
Een vriendin die ons al ik denk 25 jaar geleden boekte in haar restaurant woont nu in Oostenrijk en zet zich in voor zwerfhonden en katten die in Roemenië onder erbarmelijke omstandigheden moeten zien te overleven.
Normaal gezien scrollen wij over de foto's heen want ik wordt vreselijk verdrietig van dierenleed en kan er gewoon niet van slapen.
maar Peter zag een hondje voorbij komen en was klabammelieboem verliefd op het hoofdje en zelfs onze Tania had het al gezien en gedacht dit is wat voor Peter en Riezz maar ik zal het maar niet melden want ze doen het nooit hahaha.
Toen Peter mij de foto's liet zien was ik al overstag natuurlijk en we hebben heel goed gesproken of er plek is in ons leven voor een hondje en na alles afgewogen te hebben (ook qua oppas als we er niet zijn etc) hebben we s'avonds Heidi gebeld en info gevraagd over het diertje.
Het blijkt dat er een teckelachtig ondervoed straathondje is opgevangen en die kreeg vitamines etc etc en begon na drie weken dikker en actiever te worden dus die mocht gesteriliseerd worden.
Bij de dierenarts hoorden de opvangers dat dit hondje wel lekker aankwam maar dat dat voornamelijk kwam omdat ze hoogzwanger was.
Tja.................... en uit dàt hondje zijn dus de puppies gekomen waar wij er 1 van in huis nemen (de enige met lange poten uit het nest haha).
Ze heeft dus nooit hoeven zwerven en is in huis opgegroeid dus dat is wel een voordeel denken we .
We hebben haar "London" gedoopt naar onze favoriete stad en we wilden naar London gaan deze zomer maar dat kon niet door die k..maatregelen dus London komt naar ons zullen we maar zeggenen .

18 december komt ze in Nederland aan na een lang transport waar ze best wel een tijdje van bij zal moeten komen, maar met geduld en liefde kom je een heel eind en geduld en liefde voor dieren is er hier genoeg weten de mensen die mij kennen wel.
Dus aan onze kersttafel zit er dit jaar een puppy en door alle maatregelen hebben we zeeën van tijd voor de opvoeding en het geeft ook wel een goed gevoel om zo een beestje een warm mandje te geven.

Dit was mijn verhaal weer wel zo een beetje, maar jullie weten nu in ieder geval wat wij hier doen en doormaken allemaal.
Ik wens jullie allemaal veel gezondheid en dikke zoenen van
Riezzebiezzie