Babbels van Riezz persoonlijk voor de fans pagina 2


12 juni 2020,
Hallootjes daar achter het scherm , hoe is het met iedereen?.
Wat is het nu echt lang geleden dat we elkaar hebben gezien he , ik vind het een drama dat ik mijn vrienden niet vrij kan en mag bezoeken.
Wat ik ook meer dan vreemd vind is dat ik mijn familie in België wel mag bezoeken maar mijn vrienden niet......... dus wat ze eigenlijk zeggen is dat ik geen Corona van mijn nichtje kan krijgen maar wel van mijn vriendin, dit slaat dus in mijn ogen nergens meer op.
Maar gelukkig mag ik vanaf 15 juni gewoon weer naar Vlaanderen mijn vrienden bezoeken, yes!!!.
De aanvragen voor optredens beginnen ook weer langzaam binnen te komen vanaf juli dus de middenstand krijgt zo te zien ook weer hoop op betere tijden gelukkig.
Wat is de horeca getroffen en ik leef vreselijk mee met alle mensen die door dit gedoe niet kunnen werken en hun levenswerk ten onder zien gaan zoals kermisexploitanten , zaaluitbaters, restaurants, artiesten etc etc, de lijst is oneindig en in en in triest.
De hele wereld lijkt op zijn kop te staan ineens, demonstraties, vernielingen, geweld en ga zo maar door , soms denk ik wel eens dat dit allemaal helemaal fout gaat aflopen voor iedereen want zò kan het niet door gaan natuurlijk.
Maar laten we ons daar vooralsnog maar niet te druk om maken want dan draaien we nog meer door met z'n allen en dat is nu ook weer niet de bedoeling.
Hier is er eigenlijk niet zo heel veel gebeurd de afgelopen weken , ik heb wat teksten geschreven en vorige week zijn we gaan repeteren bij Tommy de pianist om te kijken of we een paar nummers op de rij kunnen krijgen zodat als het door gaat in november er in Porgy&Bess ook een paar liedjes zijn met live begeleiding want om verder te repeteren met de band is gewoon nu niet verantwoord en is ook te kort dag.
De single: "De tijden van weleer" , draait bij de radio's nog lekker mee maar bij Tv Oranje eigenlijk niet zo helaas (jullie kunnen natuurlijk nog steeds stemmen via de links op deze website) al is het maar voor de eindjaarslijst.
Tja en wat heb ik verder gedaan al deze weken........... nou eigenlijk niet zo heel veel nuttigs haha.
Ik heb wel na jaren alle foto's gerangschikt vanaf de cd presentatie met Conny tot nu en een boek gemaakt want in het digitale tijdperk is het natuurlijk leuk om zo veel foto's op je pc te hebben maar ik wil ze wel in mijn handen hebben ook om door te kijken en dat is dan ook maar meteen gebeurd nu.
Tja en vanaf juli dus weer optreden en dat betekend voor mij zwaar op dieet om de corona kilo's er af te krijgen want dat is even uit de hand gelopen en ik vecht mijn hele leven al tegen de kilo's en als ik twee keer zucht dan zitten er weer een paar kilo's bij.
Voorlopig dus 1000 calorieën voor Riezzie pfffffffffffff , ach alles kan erger toch?
Dit weekend wordt het bloedmooi weer dus ik hang in de tuin en ga genieten van het zonnetje (wat moet je anders eigenlijk nu) en tevreden zijn dat we nog gezond zijn, te eten hebben enz enz .
Mensen , ik wens jullie veel liefs en een dikke kus en hopelijk zien we elkaar heel heel snel weer terug .

Doeidoei
Riezz


4 mei
Hallo allemaal,
En weer 10 dagen verder van de quarantaine , maar ik klaag nog niet (nou ja, niet heel erg ) dit is babbels pagina 2 want de eerste is vol, maar staat nog als subpagina hoor als je terug wil lezen..
Wat ik met blijdschap wilde melden aan jullie allemaal dat we speciale toestemming hebben gekregen om een clip te maken van de Hommage aan "Rita Hovink" de tijden van weleer.
Marco is met zijn camera en attesten over de grens mogen komen en in Porgy en Bess mochten we een simpele zittende clip opnemen zolang we maar afstand van elkaar hielden etc etc.
Gelukkig heeft het nummer niet veel blabla nodig en ik heb gisteren een grove versie gezien en ik ben er wel blij mee.
Wel een dingetje voor mij om over een kleine grens heen te gaan want het is op sommige momenten zo heel close up dat mijn rimpels etc duidelijk in beeld zijn en voor een ijdel ventje is dat even slikken haha, maar who cares, ik ben dichter bij de 60 dan bij de 50 dus het is wat het is.
Het is dromerig, roze, verdrietig en een verhaaltje over een liefde die weg is en je niet meer terug krijgt maar nooit meer zult vergeten en wie van ons heeft er niet zo een liefde?.

Hopelijk stemmen jullie dan weer massaal en wat ik echt echt wil vragen is , stem iedere dag bij de radio's die de single opnemen want in een tijd dat er geen werk is voor artiesten is het enige dat we hebben de radio's die zo goed en welwillend zijn om je werk op te nemen in de stemlijsten want nu is het een machtsspelletje hoor, ik sta te kijken van de weigeringen omdat ik ofwel een Óllander ben (maar betaal Vlaamse sabam want het produkt is Vlaams) ofwel denken ze in NL dat ik een Vlaming ben omdat ze niet weten dat Zeeuws Vlaanderen in Nederland ligt.
Twee landen die vroeger gewoon 1 waren kunnen toch niet zò met elkaar omgaan vind ik, maar ja ik geloof altijd in het goede van de mens en ik zal het nooit leren vrees ik.
Gelukkig heb ik in beide landen mijn vrienden , alhoewel ik mijn meer dan dierbare Vlaamse vrienden en fans nu niet kan zien door het Corona gedoe en ik vrees met grote vrezen dat wij artiesten de komende maanden niet meer zullen werken.
Maar laten we niet zo ver vooruit kijken en maar bij de maand leven en hopen dat er snel betere tijden komen want elkaar niet zien en wat allemaal zo normaal leek is ineens veranderd in een slechte B-film en ik hoop dat we allemaal als alles weer normaal is blijven beseffen hoe fragiel we eigenlijk zijn en dat we blij moeten zijn met wat we hebben.
Pfff nu wordt ik ook nog filosofisch op mijn oude dag hahaha.

Lieve schatten, hou jullie sterk, bel elkaar, chat met elkaar en vergeet elkaar niet.
Heel veel liefs
Jullie
Riezz