Babbels van Riezz persoonlijk voor de fans pagina 2


21 aug 2020,
Hallo lieve vrienden, hoe is het met jullie allemaal ?.
Hopelijk is iedereen nog gezond en goed door de hittegolf gekomen, wat was/is het warm he mensen.
Mijn geliefde tamme ratjes hadden het zo zwaar dat ik bang was dat ze het niet zouden redden , maar gelukkig zijn de dames er allemaal goed doorheen gekomen want mijn diertjes ziek, Riezz verdrietig en dat is heel zwak uitgedrukt.
Verder gaat alles gewoon zijn stille gangetje met de nadruk op stil want zoals voor alle artiesten worden de optredens 1 voor 1 afgezegd .
Vanaf maart dus maar 1 optreden gehad en de rest is in handen van het vreselijke beestje dat corona heet.
Als ik niet mijn grote schare fans had die mij blijven steunen dan was ik denk ik gewoon gestopt en was ik een anoniem leven gaan leiden want echt positief is het allemaal niet meer eigenlijk.
Ik vraag mij af hoe het verder moet gaan voor iedereen, de uitbaters van de zalen en de horeca weten niet meer hoe ze het nog moeten redden en veel collega artiesten zie ik om mij heen langzaam opgeven .
Tja , gelukkig is er wel facebook en houden de meeste fans wel contact met me want ik mis iedereen vreselijk , maar ik mis ook de vriendelijke uitbaters die altijd alles in het werk zetten om de artiesten en de gasten van hun zaak zo goed mogelijk te ontvangen.

Wat ik ook megaleuk vind is dat ik zie dat jullie iedere dag een stemmetje geven op mij bij TV Oranje dan heb ik dàt wel in ieder geval, dank jullie allemaal daarvoor.
Het Benefiet van het Vlaamse Kinderkankerfonds waar Conny en ik Meter en Peter van zijn is dit jaar ook geannuleerd want niemand weet wat en hoe we dit moeten doen met alle regeltjes die er iedere dag bijkomen.
En zo valt alles in duigen en ik kan alleen maar hopen dat als er een vaccin of zo is voor dit vreselijke virus alles weer gewoon wordt , maar eigenlijk ben ik een beetje bang dat alles om zeep is en dat heel veel artiesten gewoon vergeten zijn of niet meer aan de bak komen en dan kun je mij een doemdenker noemen maar ik zie en hoor wat er om mij heen gebeurd en het is erg heel erg, maar vooral jammer van alle mooie dingen die we hadden kunnen delen.
In november staat nog steeds mijn 40 jarig jubileum optreden in Porgy en Bess maar met maar 50/60 plaatsen want de coronaregels moeten in acht genomen worden natuurlijk.
Ik had het me allemaal zo anders voorgesteld maar het is niet anders, dit staat eigenlijk wel voor mijn carriere , er is altijd wel iets........... opgehemeld, neergesabeld, opgestaan, grote hoogtes, diepe dalen , bedrogen , weer opgehemeld om weer neergesabeld te worden  en maar weer opkrabbelen , nu weer Corona enz enz


Dan is er natuurlijk de grootste domper voor ons allemaal :-(  , de artiestenreis in november gaat niet door , er is te veel risico en de dwang van bovenaf om 2 weken in quarantaine te moeten na thuiskomst (en wie weet wel al in Spanje als het zo doorgaat) en dat gaat voor veel mensen problemen geven met werk etc , dus met alle artiesten en Peggy is besloten om alles door te schuiven naar volgend jaar voor 100% dezelfde prijs en de artiesten hebben al bevestigd dat we gewoon volgend jaar meegaan en er niets veranderd aan samenstelling en kosten , dus hopelijk gaan jullie allemaal gewoon mee en schuiven jullie mee met ons naar volgend jaar als de situatie weer "normaal" is .
Nou lieve mensen , dit was wel even mijn babbel voor deze keer want ik weet niets meer.
Blijf allemaal gezond, hou van elkaar en vergeet me niet he.

Dikke virtuele omarming vanuit Terneuzen aan jullie allemaal.
Jullie
Riezziebiezzie


16 juli 2020,
Hallo lieve vrienden,
Alles goed daar achter jullie schermpje? .
Hier alles z'n gangetje hoor , nog steeds erg voorzichtig ivbm Corona natuurlijk en met de regen nu is het natuurlijk wel saai om binnen te zitten.
Gelukkig hebben we nog eBay, Aliexpress , Netflix en Facebook hahaha
Er komt gelukkig mooier weer aan zeggen ze op het nieuws dus daar gaan we maar van uit natuurlijk.
Voor nu hou ik me dus maar bezig met zangoefeningen, mijn dieren en gaan we veilig naar de supermarkt en naar onze vrienden etc etc.
Natuurlijk zijn we niet zo heeeeeeeeeel streng meer maar de grote angst is natuurlijk ook een beetje weg nu alhoewel dat nare virus nog steeds rondgaat en er vast weer een tweede golf zal komen.
Laten we hopen dat we er allemaal gezond doorheen komen.
De eerste optredens zijn alweer geweest en ik moet zeggen dat het wel vreemd is hoor als mensen niet mogen dansen en niet op de foto kunnen met mij.
Gelukkig zijn bij de optredens de +- 15 vrienden uit mijn eigen bubbel er trouw zodat het niet zo eenzaam is als artiest zijnde.
Ondanks alles zit de sfeer er toch wel in bij het publiek dus het voelt absoluut fijn om weer te mogen zingen voor jullie.
Als wij als artiesten onze verantwoording nemen en de fans ook kunnen de horecazaken gewoon open blijven met de bijpassende optredens , 15 augustus sta ik in Mol (zie agenda) en dat gaan we lekker in de open lucht doen zodat we toch een stuk veiliger zitten en verder houden we op de locaties alles zo veilig mogelijk voor jullie alsook voor mij natuurlijk.
Maar het is een hele toestand en op den duur weet niemand meer wat we ervan moeten denken omdat de berichten die op bv Facebook gedeeld worden voor 60% uit fakenieuws bestaan want echt nieuws is natuurlijk niet leuk om te delen .
Ik persoonlijk zeg: Stop met het delen van Corona berichten, iedereen kan ze zelf lezen op internet/krant of zien in het nieuws op tv.
Tja... dan maak ik me toch wel zorgen om de artiestenreis in november want hoe zal het in Spanje gaan tegen die tijd .
Ik verheug me zo ontzettend om met jullie lekker een weekje weg te gaan naar zonnige oorden, maar we moeten het allemaal afwachten.
Tot nu toe staat het op groen licht , dus duimen draaien maar.
Dan MOETEN de twee kinderkankerfonds benefieten wel doorgaan want dit doel ligt me om prive redenen mega aan het hart dus mensen doe geen domme dingen en neem de regels in acht ook al is het moeilijk en worden we allemaal opstandig (ik ook hoor , na de annuleringen van veel jobs door deze ellende en zie die maar terug te krijgen).
"Een zee van liefde" staat ook af en aan in de verzoekparade bij TV Oranje en dat is natuurlijk ook helemaal leuk, dank jullie wel dat jullie iedere dag een stemmetje geven daar voor me.
Verder heb ik eigenlijk geen teksten of zo meer geschreven want alles is zo inspiratieloos op het moment omdat mijn leven een beetje stil staat , maar ik klaag niet hoor haha .
Ik heb niet zo veel nodig om gelukkig te zijn en ik heb hele fijne vrienden die ik wekelijks zie , lieve fans die ik spreek op FB of aan de telefoon en wat wil een mens nog meer , toch?
Ja een paar nieuwe jobs voor de jobs die afgevallen zijn , maar dat komt ook wel weer, iedereen is voorzichtig nu en ik snap dat als geen ander .
Maar hou de agenda in de gaten en kom gewoon naar de optredens die er openbaar staan want die zijn leuk, je kunt bij de meesten lekker eten en dan zien we elkaar weer eens.

Ik ga maar weer eens de kijken wat er allemaal op FB gebeurd is en wens jullie allemaal het allerbeste en keep safe he.

Hele dikke knuf
Riezziebiezzie


12 juni 2020,
Hallootjes daar achter het scherm , hoe is het met iedereen?.
Wat is het nu echt lang geleden dat we elkaar hebben gezien he , ik vind het een drama dat ik mijn vrienden niet vrij kan en mag bezoeken.
Wat ik ook meer dan vreemd vind is dat ik mijn familie in België wel mag bezoeken maar mijn vrienden niet......... dus wat ze eigenlijk zeggen is dat ik geen Corona van mijn nichtje kan krijgen maar wel van mijn vriendin, dit slaat dus in mijn ogen nergens meer op.
Maar gelukkig mag ik vanaf 15 juni gewoon weer naar Vlaanderen mijn vrienden bezoeken, yes!!!.
De aanvragen voor optredens beginnen ook weer langzaam binnen te komen vanaf juli dus de middenstand krijgt zo te zien ook weer hoop op betere tijden gelukkig.
Wat is de horeca getroffen en ik leef vreselijk mee met alle mensen die door dit gedoe niet kunnen werken en hun levenswerk ten onder zien gaan zoals kermisexploitanten , zaaluitbaters, restaurants, artiesten etc etc, de lijst is oneindig en in en in triest.
De hele wereld lijkt op zijn kop te staan ineens, demonstraties, vernielingen, geweld en ga zo maar door , soms denk ik wel eens dat dit allemaal helemaal fout gaat aflopen voor iedereen want zò kan het niet door gaan natuurlijk.
Maar laten we ons daar vooralsnog maar niet te druk om maken want dan draaien we nog meer door met z'n allen en dat is nu ook weer niet de bedoeling.
Hier is er eigenlijk niet zo heel veel gebeurd de afgelopen weken , ik heb wat teksten geschreven en vorige week zijn we gaan repeteren bij Tommy de pianist om te kijken of we een paar nummers op de rij kunnen krijgen zodat als het door gaat in november er in Porgy&Bess ook een paar liedjes zijn met live begeleiding want om verder te repeteren met de band is gewoon nu niet verantwoord en is ook te kort dag.
De single: "De tijden van weleer" , draait bij de radio's nog lekker mee maar bij Tv Oranje eigenlijk niet zo helaas (jullie kunnen natuurlijk nog steeds stemmen via de links op deze website) al is het maar voor de eindjaarslijst.
Tja en wat heb ik verder gedaan al deze weken........... nou eigenlijk niet zo heel veel nuttigs haha.
Ik heb wel na jaren alle foto's gerangschikt vanaf de cd presentatie met Conny tot nu en een boek gemaakt want in het digitale tijdperk is het natuurlijk leuk om zo veel foto's op je pc te hebben maar ik wil ze wel in mijn handen hebben ook om door te kijken en dat is dan ook maar meteen gebeurd nu.
Tja en vanaf juli dus weer optreden en dat betekend voor mij zwaar op dieet om de corona kilo's er af te krijgen want dat is even uit de hand gelopen en ik vecht mijn hele leven al tegen de kilo's en als ik twee keer zucht dan zitten er weer een paar kilo's bij.
Voorlopig dus 1000 calorieën voor Riezzie pfffffffffffff , ach alles kan erger toch?
Dit weekend wordt het bloedmooi weer dus ik hang in de tuin en ga genieten van het zonnetje (wat moet je anders eigenlijk nu) en tevreden zijn dat we nog gezond zijn, te eten hebben enz enz .
Mensen , ik wens jullie veel liefs en een dikke kus en hopelijk zien we elkaar heel heel snel weer terug .

Doeidoei
Riezz


4 mei
Hallo allemaal,
En weer 10 dagen verder van de quarantaine , maar ik klaag nog niet (nou ja, niet heel erg ) dit is babbels pagina 2 want de eerste is vol, maar staat nog als subpagina hoor als je terug wil lezen..
Wat ik met blijdschap wilde melden aan jullie allemaal dat we speciale toestemming hebben gekregen om een clip te maken van de Hommage aan "Rita Hovink" de tijden van weleer.
Marco is met zijn camera en attesten over de grens mogen komen en in Porgy en Bess mochten we een simpele zittende clip opnemen zolang we maar afstand van elkaar hielden etc etc.
Gelukkig heeft het nummer niet veel blabla nodig en ik heb gisteren een grove versie gezien en ik ben er wel blij mee.
Wel een dingetje voor mij om over een kleine grens heen te gaan want het is op sommige momenten zo heel close up dat mijn rimpels etc duidelijk in beeld zijn en voor een ijdel ventje is dat even slikken haha, maar who cares, ik ben dichter bij de 60 dan bij de 50 dus het is wat het is.
Het is dromerig, roze, verdrietig en een verhaaltje over een liefde die weg is en je niet meer terug krijgt maar nooit meer zult vergeten en wie van ons heeft er niet zo een liefde?.

Hopelijk stemmen jullie dan weer massaal en wat ik echt echt wil vragen is , stem iedere dag bij de radio's die de single opnemen want in een tijd dat er geen werk is voor artiesten is het enige dat we hebben de radio's die zo goed en welwillend zijn om je werk op te nemen in de stemlijsten want nu is het een machtsspelletje hoor, ik sta te kijken van de weigeringen omdat ik ofwel een Óllander ben (maar betaal Vlaamse sabam want het produkt is Vlaams) ofwel denken ze in NL dat ik een Vlaming ben omdat ze niet weten dat Zeeuws Vlaanderen in Nederland ligt.
Twee landen die vroeger gewoon 1 waren kunnen toch niet zò met elkaar omgaan vind ik, maar ja ik geloof altijd in het goede van de mens en ik zal het nooit leren vrees ik.
Gelukkig heb ik in beide landen mijn vrienden , alhoewel ik mijn meer dan dierbare Vlaamse vrienden en fans nu niet kan zien door het Corona gedoe en ik vrees met grote vrezen dat wij artiesten de komende maanden niet meer zullen werken.
Maar laten we niet zo ver vooruit kijken en maar bij de maand leven en hopen dat er snel betere tijden komen want elkaar niet zien en wat allemaal zo normaal leek is ineens veranderd in een slechte B-film en ik hoop dat we allemaal als alles weer normaal is blijven beseffen hoe fragiel we eigenlijk zijn en dat we blij moeten zijn met wat we hebben.
Pfff nu wordt ik ook nog filosofisch op mijn oude dag hahaha.

Lieve schatten, hou jullie sterk, bel elkaar, chat met elkaar en vergeet elkaar niet.
Heel veel liefs
Jullie
Riezz